BONDE-treff på Stav

Av Astrid Simengård,
 • Tips en venn om denne siden

Landbruksgruppa på Stav og BondeGLØd inviterer til BONDE-treff på Stavsmartn. Her treffer du også styremedlem i Oppland Bondelag, Monica Klette og Norges Bondelags nestleder Brita Skallerud.

Treffet, og etterhvert puben er for regionens bønder; unge og gamle, dere som er nye/ i startfasen eller ikke har startet og dere som har holdt på en stund.

Vi inviterer til LagSTAVen med etterfølgende æftas og kveldsprogram:

 • Kl. 14:00 LagSTAVen med Henrik Aase "Positive rævspark - skråblikk på jobbhverdagen"
 • Kl. 16:00 Traktortrekking og egentid på Stavsmartn
 • Kl. 17.30 Ny på garden og behovet for kunnskap og nettverk v/Monica S. Klette, Snertingdal, bonde og nyutdannet voksenagronom. Her vil vi også gjøre litt stas på regionens nyutdannede agronomer.
 • Kl. 18.00 Mat og vorspiel i lille lavvoen. Etter hvert går vi over i Gutormshall til pub og dans med Naboen

Pris:

Inngang, mat og pub: kr 300
Inngang, LagSTAV, mat og pub: kr 500
(Konserten med Gisle Børge Styve er ikke inkludert)

Påmelding skjer her.

Monica S. Klette har sjøl kjent på behovet for nettverk og kompetanse som ny i næringa, - og gjort noe med det.

 

Kunnskap viktig for næringa

Voksenagronom er blitt en suksess, også blant Sør-Gudbrandsdøler. Nyutdannede agronmer er derfor spesielt invitert, og dette vil Monica snakke mer om i sitt foredrag.

 

Kvæken aksjonerer bort maskiner

Søndag er det maskinauksjon blant maskinleverandørene på Landbrukstunet. Munnrappe Håkon Marius Kvæken er auksjonariaus. Før auksjonen vil han være speaker under lagkonkurransen i traktortrekking. Dann lag og møt opp til en fysisk konkurranse.

Landbrukstunet under Stavsmartn

Fredag:

 • Formiddagen: Barnehagene og skolenes 6. trinn besøker Landbrukstunet, ser forestillingen "Fra frø til brød" v/Vitensenteret, maler sitt eget korn og får smake på hva vi kan lage av korn.
 • Etter lagSTAVen er det trening til søndagens traktortrekkekonkurranse før Bonde-puben starter inne i lavvoen.

 

Lørdag:

 • Pølsestapping – lag din egen pølse
 • Stek pinnebrød på bålet
 • Prøv smoothiesykkelen eller mjølkekua til 4H
 • Handymanntevling med BU

                                  

Søndag:

 • kl. 12.00 Veteran- og tråtraktorparade – puss traktoren og bli med
 • kl. 13.30 Maskinauksjon med Håkon Marius Kvæken som auksjonarius
 • kl. 14.30 Traktortrekkekonkurranse – dann lag og bli med

 

På Landbrukstunet hele helgen:

Tråtraktorbane // Dyr i stallringen // Tipp vekta på sauen // Hopping i halmen // Quiz med fine premier // Skogsmaskinsimulator //  Ansiktsmaling // Demonstrasjon av tømmer-kabelbane // Handyman-tevling // Forskningsrundballen – hva er så fint med rundballen // Pinnebrødsteiking // Kornkværn – fra korn til mel // Teknologi i fjøs og på beite – radiobjelle og kamera // Store og små maskiner

 

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Kristina og Trond

Lederskifte i Oppland Bondelag

Kristina Hegge fra Biri seiler opp som en klar lederkandidat når Trond Ellingsbø gir seg etter nesten 10 år som leder i Oppland Bondelag. Valgkomiteens innstilling til årsmøtet 13.-14. mars er nå klar.

Mor og datter i samtale med foredragsholderne

Forberedt for eierskifte

Nå fikk vi mye å tenke på, sa flere av deltakerne som var samlet til todagers eierskiftekurs på Honne i helga. 20 familier med begge generasjoner tilstede fikk et godt innblikk i hva en eierskifteprosess innebærer.

Trond Ellingsbø

Oppland Bondelag igjen nest største fylkeslag

Når nyttårsklokkene slo, hadde Oppland Bondelag en medlemsvekst på 78 nye medlemmer. Medlemstallet er nå 5649. På landsbasis har også medlemstallet økt. Norges Bondelag har nå 63.572 medlemmer. Svært gledelig, sier fylkesleder Trond Ellingsbø.

Tillitsvalgte fra Gjøvik og Toten

Bondelagets tillitsvalgte på skolebenken

Denne uka møter 150 tillitsvalgte fra lokallagene i Oppland Bondelag på organisasjonsopplæring. Først ute er lokallagene i Gjøvik og Toten som ble kurset i kveld.

God jul og godt nytt år

Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere ei riktig god jul og godt nytt år. Kontoret er stengt i romjula, men vi kan nås på telefon om det haster.

Dovre Bondelag venter på sommertoget

Bondelagsaktivitet lønner seg

Det er stor aktivitet blant Oppland Bondelags 33 lokallag. Nå får de lønn for strevet. Styret har i dag fordelt nesten en kvart million kroner til lokallagene for den aktiviteten de har hatt i 2017.

På stabburstrappa

Eierskiftekurs

Begynner det å nærme seg tid for overdragelse av garden? Oppland Bondelag arrangerer eierskiftekurs på Honne 3.-4. februar 2018. Vi vil bidra til gode eierskifteprosesser, og kurset fokuserer både på de formelle og de menneskelige sidene ved et eierskifte.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
09
April

Styremøte 9. - 10. april

Mandag
28
Mai

Ledermøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer
Mandag
28
Mai

Styremøte etter jordbruksforhandlingene

Øyer

Våre samarbeidspartnere