BONDE-treff på Stav

Av Astrid Simengård,
 • Tips en venn om denne siden

Landbruksgruppa på Stav og BondeGLØd inviterer til BONDE-treff på Stavsmartn. Her treffer du også styremedlem i Oppland Bondelag, Monica Klette og Norges Bondelags nestleder Brita Skallerud.

Treffet, og etterhvert puben er for regionens bønder; unge og gamle, dere som er nye/ i startfasen eller ikke har startet og dere som har holdt på en stund.

Vi inviterer til LagSTAVen med etterfølgende æftas og kveldsprogram:

 • Kl. 14:00 LagSTAVen med Henrik Aase "Positive rævspark - skråblikk på jobbhverdagen"
 • Kl. 16:00 Traktortrekking og egentid på Stavsmartn
 • Kl. 17.30 Ny på garden og behovet for kunnskap og nettverk v/Monica S. Klette, Snertingdal, bonde og nyutdannet voksenagronom. Her vil vi også gjøre litt stas på regionens nyutdannede agronomer.
 • Kl. 18.00 Mat og vorspiel i lille lavvoen. Etter hvert går vi over i Gutormshall til pub og dans med Naboen

Pris:

Inngang, mat og pub: kr 300
Inngang, LagSTAV, mat og pub: kr 500
(Konserten med Gisle Børge Styve er ikke inkludert)

Påmelding skjer her.

Monica S. Klette har sjøl kjent på behovet for nettverk og kompetanse som ny i næringa, - og gjort noe med det.

 

Kunnskap viktig for næringa

Voksenagronom er blitt en suksess, også blant Sør-Gudbrandsdøler. Nyutdannede agronmer er derfor spesielt invitert, og dette vil Monica snakke mer om i sitt foredrag.

 

Kvæken aksjonerer bort maskiner

Søndag er det maskinauksjon blant maskinleverandørene på Landbrukstunet. Munnrappe Håkon Marius Kvæken er auksjonariaus. Før auksjonen vil han være speaker under lagkonkurransen i traktortrekking. Dann lag og møt opp til en fysisk konkurranse.

Landbrukstunet under Stavsmartn

Fredag:

 • Formiddagen: Barnehagene og skolenes 6. trinn besøker Landbrukstunet, ser forestillingen "Fra frø til brød" v/Vitensenteret, maler sitt eget korn og får smake på hva vi kan lage av korn.
 • Etter lagSTAVen er det trening til søndagens traktortrekkekonkurranse før Bonde-puben starter inne i lavvoen.

 

Lørdag:

 • Pølsestapping – lag din egen pølse
 • Stek pinnebrød på bålet
 • Prøv smoothiesykkelen eller mjølkekua til 4H
 • Handymanntevling med BU

                                  

Søndag:

 • kl. 12.00 Veteran- og tråtraktorparade – puss traktoren og bli med
 • kl. 13.30 Maskinauksjon med Håkon Marius Kvæken som auksjonarius
 • kl. 14.30 Traktortrekkekonkurranse – dann lag og bli med

 

På Landbrukstunet hele helgen:

Tråtraktorbane // Dyr i stallringen // Tipp vekta på sauen // Hopping i halmen // Quiz med fine premier // Skogsmaskinsimulator //  Ansiktsmaling // Demonstrasjon av tømmer-kabelbane // Handyman-tevling // Forskningsrundballen – hva er så fint med rundballen // Pinnebrødsteiking // Kornkværn – fra korn til mel // Teknologi i fjøs og på beite – radiobjelle og kamera // Store og små maskiner

 

Opplandsbenken

Flomforebygging, soneinndeling og rovdyr

Opplandsdelegasjonen på Bondetinget hadde gode og viktige innlegg på vegne av medlemmene våre. Vi stanger hodet i veggen for flomforebygging, sa Kristina Hegge. Dette må vi løfte opp og få gjort noe med.

Brannberedskap - fyll opp tanken

Det begynner å bli kritisk tørt, og det er større brannfare enn på lenge. Oppland Bondelag oppfordrer de som har anledning, til å fylle møkktank med vann og gi tilbakemelding om at dere vil stå på en beredskapsliste som vi sender over til 110-sentralen.

Fåvang sør

Viktig informasjon ved flomskade

I helga er det igjen mange i fylket vårt som har opplevd flom og at vannmasser har gått innover store jordarealer. Dette gjelder først og fremst Midt- og Sør-Gudbrandsdalen og deler av Etnedal og Nordre Land.

Tar gode grep for distrikt og struktur

Fylkesleder Kristina Hegge er fornøyd med jordbrukets krav til jordbruksforhandlingene som ble lagt fram i dag. Her skal det tas hensyn til distrikt og struktur. Vi skal ta hele landet i bruk, sier hun.

Kristina serverer sveler

Fikk ferske sveler på tur hjem

Nå er jeg sulten, dette passet bra, sa forbipasserende på vei til skysstasjonen på Lillehammer i ettermiddag. Oppland Bondelag slo et slag for egne råvarer og serverte ferske sveler.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Kurs om erstatning for tap av husdyr

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs for beitebrukere som ønsker å få bedre kunnskap om hvordan de skal sikre god dokumentasjon, slik at søknaden om erstatning blir bedre. Det er en kjensgjerning at dette er et veldig vanskelig område, og vår erfaring er at det er for mange som får urettmessig avkortning pga feil og mangler i søknaden.

Kristina Hegge ny leder i Oppland Bondelag

En spent og ydmyk Kristina ventet på opptellingen. Jeg mener jeg har forberedt meg godt i året som nestleder. Jeg har lyst på ledervervet, og det var nå dette toget stoppet i nærheten av meg, sa hun, før valgresultatet var klart.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Torsdag
16
August

Inspirasjonsdag for bønder i Oppland

NIBIO Apelsvoll, Østre Toten
Tirsdag
21
August

Styremøte 21. - 22. august

Tirsdag
25
September

Styremøte 25. september

Mjøsen Skog, 5. etg

Våre samarbeidspartnere