Behandlingen av omstridt stortingsmelding er utsatt – Nordland Bondelag forventer at støttepartiene på Stortinget bidrar til et godt resultat for landbruket

Publisert 29.03.2017
  • Tips en venn om denne siden

Regjeringas melding til Stortinget: Endring og utvikling – en fremtidsrettet jordbruksproduksjon - er omstridt. Behandlingen av meldinga i Stortinget er nå utsatt og skal først skje dagen før forhandlingspartene skal levere sitt krav i årets jordbruksforhandlinger.

Regjeringa vil sentralisere matproduksjonen
Jordbruksmeldinga er regjeringas politikk på landbruksområdet, og en viktig del av rammeverket for landbruksproduksjonen i landet. I meldinga foreslår regjeringa å sentralisere norsk melkeproduksjon gjennom å kutte ned på antall melkekvoteregioner, og å endre og fjerne flere av markedsordningene som gir bonden og forbrukeren sikkerhet og forutsigbarhet til å produsere mat på norske ressurser i hele landet.

Forventinger til støttepartiene
Nordland bondelag jobber for forutsigbare rammevilkår for bøndene, landbruk i hele landet, og økt norsk matproduksjon. Jeg forventer at støttepartiene på Stortinget bidrar til å skape flertall for gode løsninger for landbruket sammen med opposisjonspartiene, når meldinga behandles, sier Ståle Nordmo, leder i Nordland Bondelag.

Ståle Nordmo, leder for Nordland Bondelag

Behandling av stortingsmelding utsettes
Les mer om jordbruksmeldinga
Last ned jordbruksmeldinga
 

 

Vi er på flyttefot, desember 2017

Nordland Bondelag flytter kontor

Nå har vi pakket oss ut av de gamle kontorene og gjør oss klar for flytting til ny adresse. Fra 3. januar er vi å treffe i Havnegata 9 i Bodø.

Tør å spørre: - er du medlem?

Verv og vinn!

November er vervemåned og det er premier til alle som verver. Beste verver i Nordland i 2017 får i tillegg et reisegavekort!

Gaupe angriper lam på beite. Fotograf Jostein Hunstad.

Kurs om erstatning for tap til rovvilt

Norges Bondelags advokater og andre medarbeidere med kompetanse på erstatning for tap av beitedyr til rovvilt holder kurs på Meyergården 19. oktober.

Våre samarbeidspartnere