Åpen Gård og 100 års jubileum

Av Linda Nordlie,
  • Tips en venn om denne siden

11. august 2012, åpnet Sissel og Hans Anton Arntsen på Øvergård i Ballangen, fjøsdørene for alle og enhver. En moderne gård og kubingo ble en innertier.

Rundt 1.000 kom da fjøsdørene ble åpnet for alle – og de fleste ble begeistret.

I forbindelse med Bondelagets 100 års jubileum fikk publikum oppleve utviklingen i landbruket. Melkeroboten var svært interessant, og grava var full hele dagen. Kontrasten var stor på gården, da det var mulig å få hesje høy, og håndmelke i tillegg til utstilling av gammelt utstyr. Mye moro ble tilbudt de besøkende. Hopping i høyet, ridning, hundekjøring, høner, hane, kje, lam – vanlig og vill, kalver, okser, kyr, og kaniner. Det var flere konkurranser som gårdsquiz, tipping av vekt på okse og kalv, hesteskokasting, potetkasting, og de yngste fikk til og med ta «traktorlappen». Det ble kjernet smør i en gammeldags smørkinne, og resultatet ble mange kilo deilig smør. Fløtekaramell og pudding ble også produsert for anledningen.

Åpen Gård arrangeres hvert tredje år i Ballangen og samler bortimot 1.000 mennesker hver gang. Arrangementet hadde tydelige ringvirkninger. En butikksjef meldte at byfolkene tømte butikkhyllene før de dro hjem. Lokalavisens utsendte ble svært overrasket over størrelsen på arrangementet, og ga oss både forsiden, og dobbelsidig omtale i mandagsutgaven.

En enorm dugnadsinnsats ble prestert av bønderne i Ballangen, både i forkant, under og etter, Åpen Gård. Et fantastisk arrangement, som styrker landbruket utad, og gir grobunn for ytterligere samhold blant medlemmene.

Sissel Myre Arntsen
Ballangen Bondelag

Her kan du se bilder fra arrangementet

Kos med lammene.

Populært med hundekjøring.

Pudding og is jentene.

Anniken koker fløtekarameller.

Mange besøkte robotfjøsen på Øvergård.

Fullt hus.

Ridning er alltid gøy.

Petra kjerner smør.

Vi er på flyttefot, desember 2017

Nordland Bondelag flytter kontor

Nå har vi pakket oss ut av de gamle kontorene og gjør oss klar for flytting til ny adresse. Fra 3. januar er vi å treffe i Havnegata 9 i Bodø.

Tør å spørre: - er du medlem?

Verv og vinn!

November er vervemåned og det er premier til alle som verver. Beste verver i Nordland i 2017 får i tillegg et reisegavekort!

Gaupe angriper lam på beite. Fotograf Jostein Hunstad.

Kurs om erstatning for tap til rovvilt

Norges Bondelags advokater og andre medarbeidere med kompetanse på erstatning for tap av beitedyr til rovvilt holder kurs på Meyergården 19. oktober.

Våre samarbeidspartnere