Vervekurset 2014

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Onsdag 24. september møtte 14 verveinteresserte til vervekurs på Hillevåg. Kaja Heltorp, prosjektleder i Tørre å Spørre, kom fra Oslo for å holde kurset.

Kurset varte fra kl. 10.00 til 14.00, og tok for seg flere tema innefor verveteknikk. Sentralt i verveteknikken er det å være seg selv, og bruke de argumentene som gjør at man selv er blitt medlem i Bondelaget. Disse argumentene er personlige, ekte og ofte de beste. Andre teknikker er å møte potensielle medlemmer ansikt til ansikt, gjerne over en kopp kaffe, og invitere dem til lokallagets aktiviteter.

Bondelaget har fått et økt fokus på å rekruttere unge, både bønder og alle andre med kjærlighet for norsk mat og jordbruk. Det har blitt nye rabatter for unge medlemmer, og lokallaga kan og gjerne ta kontakt med alle nye bønder i bygda etter hvert som de overtar gårder.

 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere