Vårens vakreste eventyr

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

På Fogn i Finnøy kommune er lamminga godt i gang. Rasmus Bø har 200 vinterfôra sau og venter ca 450 lam. Rasmus steller godt med dyra og det er populært for barn og forbispaserende å komme innom sauhuset for en titt. Besøket blir tatt godt imot og får både se fødsler og kose med lam. Det er lange dager og våkne netter, men Rasmus får god hjelp av sin far.

En dyktig saue- bonde. Rasmus driver også med tomat og er lokallagsleder i Fogn Bondelag

De små stelles godt med

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere