Valgkampduell

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Over 300 personer møtte opp på det landbrukspolitiske- møte på Varhaug mandag 28. januar. Det var godt engasjement og oppmøte. De lokale bondelagene i Hå arrangerer et slikt møte 7. året på rad sammen med SR- bank.

Det var duket for landbrukspolitisk duell mellom Høie og landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Begge er ledere av sine respektive partiers programkomiteer før stortingsvalget til høsten. Andre inviterte var Gjesdal-ordfører og stortingskandidat Olaug Bollestad (KrF) og Aps lokale landbrukspolitiker Siv-Len Strandskog, foruten Skrettingland, som innledere og debattanter. De politiske skillene kom synlig frem i debatten.

Debattleder var Anfinn Rosnes, assisterende landbruksdirektør hos Fylkesmannen.

Les mer om møtet i Stavanger Aftenblad

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere