Utstilling av sau i 70 år i Bjerkreimsmarken

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Bjerkreimsmarken blir heldt for 30. gang i år den 23-25. september, men visste du at Marken bygger vidare på en tidlegare saueutstilling på Hompen som ble heldt årlig frå 1946? I anledning av jubileet er det laget et jubileumsskrift, som du kan finne som pdf her.

I 2016 er det 30. gong Bjerkreimsmarken blir arrangert. Leiinga i marken vil i den samanheng samle historia om dette spesielle årlege arrangementet. Karl Brådli, som i mange år har vore sentral i planlegging og gjennomføring, blei spurt om han ville ta ansvar for historiearbeidet. Han fekk med seg Arne Geir Larsen, tidlegare banksjef i Bjerkreim, aktiv med i markenskomiteen i fleire år, og Bjørn Hille, tidlegare redaktør av Bjerkreim Bygdablad og kultursjef i Bjerkreim i 24 år. Desse tre har utgjort redaksjonskomiteen. Men, det var ikkje med Bjerkreimsmarken historia om saueutstilling i bygda starta.

 Heile historien til Bjerkreimsmarken finn du her (merk: dokumentet er stort, så det kan ta nokre minuttar å opne.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere