Tur med kokkeelever

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Rogaland Bondelag arrangerte også i år tur med kokkeelever fra videregående skoler. 50 elever og lærere fra Jåttå og Karmsund videregående skole ble med på gårdsbesøk på Jæren, før de lagde en festmiddag av lokale råvarer.

Dagens første gård var Ole Sunde på Wiig. Han viste og fortalte om gulrøtter, blomkål, broccoli og tomater. Elevene fikk andledning til å plukke grønsaker, og så at de ikke altid var like pene som i butikken. 

Så dro vi til May Brit Lode i Hå, som viste grisehus og ammeku.

På GTI samdrift på Sola fikk vi se et moderne løsdriftsfjøs med melkerobot.

Tilbake på Jåttå videregående skole lagde elevene middag til oss.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere