Tur med kokkeelever

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Sammen med Kokkenes Mesterlaug arrangerte Rogaland Bondelag en gårdstur for kokkeelever på videregående elever første oktober.

Første oktober deltok 24 elever og lærere fra Jåttå og Karmsund videregående skole sammen med jærkokken Heine Grov på turen. Vi viste dem et moderne gartneri i form av Jone Wiigs agurk og tomatproduksjon.

Gunhild Vårvik Prestegård på Time fortalte oss om verpehøns og fjørfenæringa. Vi endte turen med omvisning på GTI samdrift ned Gabriel Joa og Ivar Rege. Elevene lagde middag til oss og 20 gjester, under veiledning av Heine. Maten var nydelig, og elevene hadde lært masse om norsk matproduksjon.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere