Tur med kokkeelever

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Tur med kokkeelever har blitt en årlig begivenhet arrangert av Rogaland Bondelag i samarbeid med Kokkemesterlauget Rogaland og Heine Grov. Alle videregående skoler i Rogaland som har vg 2 klasse innen kokk og servitør er invitert. I alt 36 elever og lærere møtte opp på årets arrangement.

Skolene som var med var Jåttå, Karmsund, Bryne og Godalen. Turen gikk innom Jone Wiig sitt gartneri hvor elevene fikk sett dyrking av tomater og agurk. Videre gikk turen til Olav Røysland som er svineprodusent på Voll og GTI samdrift som er melkeprodusent på Sola. Målet med opplegget er å gi elevene kunnskap om hvordan gode norske landbruksprodukt blir til. Elevene får besøke ulike produsenter og vil bli gitt en orientering om hvilket arbeid som blir lagt ned for å få frem den beste kvaliteten på gården sine produkt. Etter turen samles elevene på Jåttå vgs for å lage en flerretters middag med gode norske landbruksprodukt

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere