Alle videregående skoler i Rogaland som har vg 2 klasse innen kokk og servitør ble invitert til kokkeelevtur. I alt 32 elever fra Jåttå, Karmsund, Rygjabø og Time vgs møtte på turen. Målet med opplegget er å gi elevene kunnskap om hvordan gode norske landbruksprodukt blir til. Elevene får besøke ulike produsenter og vil bli gitt en orientering om hvilket arbeid som blir lagt ned for å få frem den beste kvaliteten på gården sine produkt. Turen gikk blandt annet innom melkeprodusenten Arnstein Røyneberg på Sola, Sølve Salte som driver økologisk eggeproduksjon og gartneriet hos Jone Wiik.  Etter turen samlet elevene på Jåttå vgs for å lage en flerretters middag med gode norske landbruksprodukt. Som faglig rettleder og inspirator er den kjente kokken Heine Grov med både på gårdsbesøkene og på kjøkkenet. 

 

Melkeproduksjon hos Arnstein Røyneberg. T.v Eivind Røyneberg.

 

 

 

 

 

Hos Sølve Salte. Økologisk eggeproduksjon.

 

 

 

Gartneri. Hos Jone Wiik.