Traktordager i Kongeparken

Av Wenche Pollestad,
  • Tips en venn om denne siden

Gjesdal bondelag har hatt stand i Kongeparken i helgen (25 og 26. april) i forbindelse med traktordager som Kongeparken arrangerte.

 Bondelaget i Gjesdal er opptatt av å ha positive markeringer før tilbudet fra staten legges frem den 5. mai og det var en god anledning til dette i Kongeparken. Årets kampanje har fokus på "Norge trenger bonden".

Her er litt bilder og tekst fra dagene i kongeparken:

Det ble satt opp en natursti der det var ulike spørsmål om dyr og traktorer.

 

4H hadde også stand, og her kunne du sykle deg til en smoothie.

Smør-kinning.

Og her kunne en prøve å håndmelke.

 

Bondetesten:

 

Håkon Lund var blant noen av de som tok bondetesten og ble utnevnt som bondevenn.

 

Vinneren av naturstien:

Her er den heldige vinneren av naturstien,  Dros Inga Danielsen. Premien var en Massey Ferguson.

 

Noen av de ulike traktorene som var utstillt:

 

Dette var en kjekk helg og tilbakemeldinger fra Kongeparken var at traktordagene var en suksess.

 

 

 

 

 

 

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Norges Bondelag sitt representantskap

Norges Bondelag sitt representantskap er nå samla i Oslo for å legge strategien før årets landbruksforhandlingar. Fylkesleiar Marit Epletveit var først på talarstolen når det blei opna for generell debatt på krava til jordbruksforhandlingane.

Pelsdyr-debatt på Klepp Bibliotek

I samarbeid med Klepp bibliotek og Bondevennen inviterte Nationen til debatt om pelsdyrnæringa. Møtet ble holdt på Klepp Bibliotek i går kveld.

Styretur til Egersund

Styret har kommet kjapt i gang med styrearbeidet etter årsmøtet og har vært på styretur til Egersund. Sveinung Svebestad var med å styrte prosessen. På agendaen stod blant annet fordeling av representanter til ulike utvalg i Rogaland Bondelag. Det ble også tid til en tur på kino i Egersund.

Matjord bør vernes – også på Fagerheim

I Norge er bare 3 prosent totalt egnet til å dyrke mat i. Vi er derfor for bevaring av all matjord i Haugesund, og mot reguleringen av Fagerheim som ramme for utvikling av en ny bydel, skriver Nini Hæggernes fra Miljøpartiet De Grønne Haugesund i dette leserinnlegget.

Våre samarbeidspartnere