Synne rammer Rogaland

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Flere bygder i Rogaland er rammet av ekstremværet Synne. Hus og gårder er oversvømmet og bygder er avskåret fra omverdenen. Nå er flommen heldigvis i ferd med å avta.

Noen av helgas nyhetsartikler:

Fortsatt er flere bygder isolert av flommen

Politiet i Rogaland og Agder, som ble rammet av ekstremværet «Synne», melder at de enorme vannmengdene er i ferd med å trekke seg tilbake. E39 er også åpnet igjen, men flere småveier til hus og hytter er fortsatt stengt.

Griseflaks for grisebønder

500 grisunger sto i fare for å drukne. Arne Edland og kona så vannet fosse mot grisehuset.

Måtte redde flytende høyballer

Høyballene skulle vært i hus allerede, så i dag fikk bonden det ekstra travelt da de var i ferd med å flyte vekk fra jordet de lå på.

Måtte helle ut 4000 liter melk

Bygda Hovsherad i Lund har vært isolert siden lørdag kveld. I dag har ti melkebønder tømt ut melka fordi melkebilen ikke kom fram.

Sov i fjøset då vatnet tok over huset

Garden til Siv-Mette Hove og mannen på Hovsherad i Lund kommune blei hardt råka av flaumen – fjøset blei redninga.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere