Siste måndagen i januar er blitt fast dato for stormøtet for landbruk

Av Wenche Pollestad,
  • Tips en venn om denne siden

Lars Petter Bartnes blei i sommar valt som ny leiar i Norges Bondelag. Måndag kjem han til Varhaug på det årvisse landbruksmøtet, som bondelaga i Hå arrangerer i lag med Hå kommune og Sparebank 1 SR-Bank. Tida er da inne for at bønder og andre samlar seg i Varhaughallen for å drøfta landbrukspolitikk. I fjor blei det sett besøksrekord, arrangørane håper på like mange i år.

 

Lars Petter Bartnes, ny leiar i Norges Bondelag

– Det er greitt å ha møtet på denne tida. Det er godt å få lufta litt meiningar når våren og jordbruksforhandlingane nærmar seg. Både Lars Petter Bartnes, leiare i Norges Bondelag og landbuks- og matminister Sylvi Listhaug bør trekkja mykje folk. Eg håper folk kjenner si besøkingstid og kjem, seier bondelagsleiaren Geir Erik Aanestad

Det blir også innleiing ved Ola Bekken, administrerande direktør i Felleskjøpet Rogaland Agder og Ordførar Mons Skrettingland (H) skal ønska velkommen, Tom Hetland er møteleiar.

Les meir i Jærbladet.

 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere