Seminar & årsmøte i 4H-gård Norge

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

19.-21. februar 2016 inviterer 4H-gård Norge til Seminar & årsmøte på Jæren. 4H Rogaland og Jærmuseet, Vitengarden er vertskap.

Å lære ved å gjøre

"Mat finn me på butikken, og ofte er dette godt nok for mange. Men kor hen kjem maten frå? Koss blir den produsert og kor hen finn ein det beste kjøttet på kyllingen?", spør 4H-gården på Kvia, Vitengarden.

Vitengarden er en del av stiftelsen Jærmuseet, og holder til i Rogaland. Vitengarden er både et vitensenter og et museum, og har vært 4H-gård siden 90-tallet.

I tillegg til fokus på formidling, vil årets seminar også handle om dyrevelferd, markedsføring og publikumsbygging. Alle med interesse for besøksgård, er hjertelig velkommen.

Program og påmelding finner du her.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere