Rogalandsbonde i nye filmer

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Tone Gjedrem fra Bjerkreim i Rogaland er blant bøndene som presenteres i en egen film i et nytt framstøt for det ypperste av norsk lokalmatproduksjon.

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum trykker på play-knappen, når prosjektet ”Smaken av lokalmat” lanseres i Mathallen i Oslo tirsdag.

Gjedrem er blant de mange som sender sauene opp i Sirdalsheiene hver sommer, og filmen er tatt opp i forbindelse med sankingen under Sirdalsdagene.

Foruten familien Gjedrem viser filmene ekteparet Astrid og Oddbjørn Olsen som lager ost på Kjerringøy, fruktbonden Amund Berger som dyrker epler og kirsebær i Buskerud,  mølleren Trygve Nesje som lager mel på Holli mølle i Østfold, og epledyrkeren Asbjørn Børsheim som lager sider i Hardanger.

”Smaken av lokalmat” er et samarbeid mellom Norges Bondelag og Norsk landbrukssamvirke.

Prosjektet skal styrke omdømmet til norsk landbruk og matproduksjon blant forbrukerne, og samtidig gjøre relevante støtteordninger kjent for nye og etablerte lokalmatprodusenter.

I filmene forteller bøndene både om produktene og om bakgrunnen for at de har valgt å satse som småskalaprodusenter.

Filmene er laget av kommunikasjonsselskapet Visualdays, og skal distribueres på nettsiden www.smakenavlokalmat.no.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere