Rogaland Bondelag har vokst til 6.500 medlemmer

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Rogaland Bondelag har per i dag 6.500 medlemmer, som det høyeste medlemstallet siden 2010. "-Et tegn på at folk ser nødvendigheten av norsk matproduksjon, fordelt over hele landet," sier Ola Andreas Byrkjedal, leder i Rogaland Bondelag.

Medlemsveksten er et resultat av gjevn og trutt verving i lokallagene og Rogland Bondelags verveutvalg. Det er også lettere å verve når trygg, ren og lokal mat er i vinden, og at jordbrukspolitikk har blitt tydelig satt på den politiske agendaen. Medlemsveksten viser støtte til Bondelagets arbeid med å sikre gode drifsvilkår for norske bønder, som igjen gagner hele distrikts-Norge, enten man lever av jordbruksrelatert virksomhet eller andre næringer som f.eks turisme, eller ønsker å sikre tilgang på trygg og god norsk mat produsert på norske ressurser. 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere