Protestmarsj i Bjerkreim

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Mange Bjerkreimsbønder var med på protestmarsjen på E-39 i dag. Ei lang rekke med kjeledressar og plakater tok beina fatt for å koma frå Bjerkreim til Vikeså. Mange av bilane som passerte tuta og vinka og hadde tommelen opp. Markeringa i Bjerkreim var for å visa frustrasjonen over politikarar som ikkje tek bøndene på alvor

Turen endte hjå Ordførar Marthon Skårland (H) som har kontor i same bygg som NAV-avdelinga til Bjerkreim. Han forstår godt frustrasjonen.

E-39 går rett gjennom matfatet i Bjerkreim. Målet var å gje dei vegfarande noko å tenkja på. Samtidig viste me at det som skjer i jordbruksforhandlingane gjeld kvar og ein av oss. Ein vellukka aksjon som gjorde godt for kropp og sjel!

NRK og TV2 var med oss på turen. Det var bra. Lokalavisa DT var og på plass.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere