Politisk møte i Kviamarka

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Samarbeidsrådet i Rogaland inviterte til politisk møte i Kviamarka mandag 3. september. Det var godt oppmøte fra fylkesutvalget og industrien i matnæringa var bredt representert.

Ordfører i Hå, Mons Skrettingland ønsket velkommen til møte. Olav Sande fra Rogaland Bondelag gav en innføring i aktuelle saker i landbruket i dag. Tema var blandt annet tollvern, jordvern og vassdirektivet. Videre ble det gitt en orientering om Kviamarka og omvisning på Tine meieriet. Det var innslag fra ulike typer industri: kjøtt v/Terje Wester fra Fatland, Melk v/Askild Eggebø fra Tine Sør, Korn og kraftfôr ved Ola Bekken fra Felleskjøpet Rogaland Agder og Grønt- næringa v/Kåre Wiig fra Miljøgartneriet. Det ble lagt opp til diskusjon og spørsmål etter innslagene.

 

 

Foto: Mons Skrettingland

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere