Pelsdyr-debatt på Klepp Bibliotek

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

I samarbeid med Klepp bibliotek og Bondevennen inviterte Nationen til debatt om pelsdyrnæringa. Møtet ble holdt på Klepp Bibliotek i går kveld.

Nationen feirer hundreårsjubileum i år og arrangerer med dette en serie debattmøte over hele landet. Det første var et møte om peldyrnæringa på biblioteket på Klepp den 20. mars.

Fremtredende i debatten var Guri Wormdahl, informasjonssjef i Norges Pelsdyralslag, Geir Pollestad, leier av næringskomiteen på Stortinget og stortingsrepresentant for Senterpartiet, samt Kjartan Alexander Lunde, fylkesleder i Rogaland Venstre. Eva Nordlund, kommentator i Nationen, ledet debatten.

Kjartan Alexander Lunde mente pelsdyravvikling er støttet av forsknings og fagmiljø som Veterinærinstituttet, rådet for dyreetikk og Mattilsynet. Geir Pollestad mente dette ikke var en sak om dyrevelferd da denne produksjonen blir flyttet til et annet land som ikke har like strenge krav for dyrevelferd som det vi har i Norge. 

Det ble etterlyst informasjon om kompensasjon og forslag til hva slags produksjon det er mulig for pelsdyrbøndene å gå over til. Kjartan Alexander Lunde ble invitert ut på besøk til en pelsdyrfarm.

Godt oppmøte på Klepp Bibliotek

Pelsdyrbonden Bjørn Kjetil Frafjord fra Dirdal forteller om sin situasjon

 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere