Opptog i Oslo

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Over 2000 bønder møtte til opptog i Oslo. Rundt 143 bønder tok turen fra Rogaland. Turen gikk gjennom Oslo's gater fra Norges Bondelag i Schweigaardsgate, forbi stortinget og til statsministeren sitt kontor i Monradsgate. Her var det apell ved Nils T. Bjørke, leder av Norges Bondelag og Merete Furuberg, leder av Norsk bonde -og småbrukarlag.

Disse innslagene ble etterfulgty av innslag fra Vibeke Tjern, AP- ordfører, Åfjord, Sveinung Svebestad leder av Norsk Landbrukssamvirke og Lars Ivar Wiik fra Norsk Nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN). Espen Siljuåsen, bygdepolitisk nestleder i Norges Bygdeungdomslag avsluttet det hele med sin apell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere