Nei til hønsehus

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Kommunestyret i Hå tok torsdag kveld, stilling til søknaden om bygging av det tidlegare omtalte hønsehuset på Nesheim.Egg- og hønseprodusenten Steinsland & Co ønskjer å byggja eit hønsehus til nærare 20.000 høns på eigedomen til Tor Rune Gudmestad, noko som krev frådeling frå Gudmestads eigedom og dispensasjon frå kommunelova. Med 18 mot 15 røyster sa kommunestyret nei til dette.

Les heile artikkelen i Jærbladet
 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere