Møte med Jærlaga

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Den årlige samlinga med lokallagslederne på Jæren ble avholdt på Jæren Hotell 18. desember.

Torstein Bø fra Gjensidige orienterte om forsikring og de ulike tilbudene de har. Hermund Lende var også på møtet og fortalte om prosjektet "til for bonden". Dette er ei ordning der bønder kan ringe dersom de sliter. Kjell Andreas Heskestad, Olav Sande og Arnstein Røyneberg møtte fra Rogaland Bondelag og orienterte om saker som Bondelaget jobber med. Det var mye godt drøs og et godt og nyttig møte. 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere