Møte med fylkesutvalget

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Fylkesleder i Rogaland Bondelag Ola Andreas Byrkjedal hadde i dag et innlegg i fylkesutvalget.Ola Andreas poengterte viktigheten av norsk mat og jordvern for fremtidig produksjon av mat og målet om økt matproduksjon.

Det er viktig å legge til rette for at neste generasjon får drive med matproduksjon i dette fylket. Videre uttrykket han sin bekymring for utbygging og spesielt i forhold kollektiv transport. Ola Andreas ba om å verne om jordbruksskoler da jordbruk bygger på kompetanse og skolene er viktig for fremtidsrettet matproduksjon. Rogaland er et viktig matfylke og verdiskapningsrapporten som kommer i mai vil vise hvor store ringvirkninger i form av sysselsetning denne næringen har.

Det ble servert rabarbrasaft fra Køhler paviljongen utenfor Nærbø, ost fra Voll ysteri i Klepp kommune og spekeskinke fra suldal rullet i tomater fra Wiig gartneri og agurker fra Aase gartneri.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere