Midt i blinken

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Nærmere 200 personer var møtt fram ved Gjesdal Bygdahus 27 juli for å heie fram skiløperen som deltok på årets langløp på rulleski i samband med blinkfestivalen. Det var enormt god stemning til tross for mykje regnvær. Mange hadde tatt utfordringa og hadde kledd seg ut som ulike dyr.

Skrevet av Marit Epletvei, leiar i Gjesdal Bondelag

Andelen av sauebjeller og flagg var høg i sauekommunene Gjesdal. Når løperen var passert sørga Nortura og Fatland for at der var nok grillmat til alle. Mange hadde og tatt utfordringa og hadde med tilbehør som vi laga til ein buffet så det var nok mat til alle. Med på laget denne dagen hadde vi Gjesdal Bygdekvinnelag og Firkløveren 4H. Stor takk til alle som gjorde dette til ein veldig kjekk kveld.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere