Månedens Agrigründer

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Ekteparet Sølvi (30) og Åge Finnesand (38) bor og driver gård på Haugvaldstad på Mosterøy. Datteren Selma er 18 måneder.De satser på sau og kylling med full konsesjon (140 000 slakta dyr). Gården disponerer om lag 140 mål, av disse er ca. 80 mål utmark.

I 2010 kjøpte de lam fra en besetning på øya og satte gården tilbake i produksjon. Ingen av dem hadde særlig erfaring med sau. Da Sølvi var yngre var det melkeproduksjon på gården i tillegg til noe sau. Åge arbeidet litt på et sauebruk tidlig i ungdommen, men har ellers ingen landbruksbakgrunn.I dag står det 43 drektige sauer og venter på lamminga.

Les hele artikkelen i Agrigünder.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere