Leiarmøte i Rogaland bondelag

Av Jorunn Erga Steinsland,
  • Tips en venn om denne siden

Alle lokallagsleiarar i bondelag i Rogaland er kvart år samla til leiarmøte, saman med gjester frå andre landbruksorganisasjonar og inviterte foredragshaldarar. I år var denne gjengen samla.
Alle lokallagsleiarar i bondelag i Rogaland er kvart år samla til leiarmøte, saman med gjester frå andre landbruksorganisasjonar og inviterte foredragshaldarar. I år var denne gjengen samla.

10. og 11. november er gamle og nye leiarar i lokallaga i Rogaland samla til leiarmøte.

Dei to dagane med leiarmøte er fylde med mykje fagleg input, men også mykje godt drøs.

Møtehelga starta med ei samling for alle lokallagsleiarar som var nye i fjor og alle som er nyvalde i år.

Fyrste møtedag hadde innlegg av fylkesleiar Marit epletveit, generalsekretær i Norges Bondelag Per Skorge, kommentator i Stavanger Aftenblad Harald Birkevold, dei nye stortingspolitikarane Margret Hagerup (H) og Solfrid Lerbrekk (SV) og advokat Endre Skjørestad.

Viktige tema som skapte debatt fredag var landbrukspolitikk, arkeologiske utgravingar og utfordringar næringa står ovenfor.

Møtedagen vart avslutta med at Gabriel Joa reklammerte for programmet på Samvirkekonferansen 18. og 19. januar 2018.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere