Landbruket inntar facebook

Av Jorunn Erga Steinsland,
  • Tips en venn om denne siden

Desse bileta og mange fleire har blitt delte av bønder og landbruksinteresserte i Rogaland dei siste dagane.
Desse bileta og mange fleire har blitt delte av bønder og landbruksinteresserte i Rogaland dei siste dagane.

Ny trend spreier landbruksbilete på sosiale medier.

Brukarar av facebook er vane med å sjå idylliske bilete av familiar på tur, matrettar og fine heimar, men i det siste har det dukka opp uvanleg mange kyr, sauer og traktorar.

Grunnen er denne teksten:

"Jeg ble nominert til å dele ett landbruksbilde, bare ett bilde! Så har jeg merket noen folk som er gode venner av landbruket til å bli med i utfordringen for å holde den gående. La oss fylle facebook med landbruksbilder istedenfor skrot. Hvis jeg nevnte deg, kopier teksten i din status, post ett landbruksbilde og tagg vennene dine."

Mange har valt å følgja oppfordringa. Bileta øvst i saka er alle delte av rogalandsbønder.

Deler du gliimt av kvardagen i landbruket på facebook eller instagram? Bruk emneknaggen #rogalandsbonden, så deler gjerne Rogaland bondelag biletet ditt også.

 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere