KrF-politikar tok morgonstellet

Av Jorunn Erga Steinsland,
  • Tips en venn om denne siden

Olaug Bollestad (KrF) får hjelp av Marit Epletveit før ho skal prøva seg på handmjølking.
Olaug Bollestad (KrF) får hjelp av Marit Epletveit før ho skal prøva seg på handmjølking.

Olaug Bollestad (KrF) møtte opp i fjoset til Marit Epletveit 06.30 ein sundag morgon.

På programmet denne augustmorgonen stod både vanløeg morgonstell, handmjølking og informasjon om drifta på Gjesdal gard.

Olaug er ikkje oppvaksen på gard, men har besteforeldre på begge sider som dreiv gard.

 

Politikk og frokost

Etter eit fjosbesøk var det tid for frokost rundt kjøkkenbordet. Her gjekk drøsen lett om inportvern, lov om god handelskikk, utfordringar med opsjonsavtalar og ikkje minst det temaet som har oppteke bønder i Rogaland mest dei siste månadane: regnveret.

Ein tur ut på beitet vart det også tid til i løpet av besøket.

 

Inviterer alle til gards

I desse valtider har alle partia blitt inviterte til å ta turen innom leiar i Rogaland bondelag, Marit Epletveit og hennar gard i Gjesdal. Mange har takka ja til invitasjonen.

Rogaland bondelag er opptekne av å byggja politiske nettverk og desse besøka er eit ledd i denne strategien.

Olaug Bollestad er fyrste nestleiar i Kristeleg folkeparti og fyrstekandidat på partiet si liste i Rogaland.

Bollestad er i dag stortingsrepresentant og sit fast i helsekomiteen.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Norges Bondelag sitt representantskap

Norges Bondelag sitt representantskap er nå samla i Oslo for å legge strategien før årets landbruksforhandlingar. Fylkesleiar Marit Epletveit var først på talarstolen når det blei opna for generell debatt på krava til jordbruksforhandlingane.

Pelsdyr-debatt på Klepp Bibliotek

I samarbeid med Klepp bibliotek og Bondevennen inviterte Nationen til debatt om pelsdyrnæringa. Møtet ble holdt på Klepp Bibliotek i går kveld.

Styretur til Egersund

Styret har kommet kjapt i gang med styrearbeidet etter årsmøtet og har vært på styretur til Egersund. Sveinung Svebestad var med å styrte prosessen. På agendaen stod blant annet fordeling av representanter til ulike utvalg i Rogaland Bondelag. Det ble også tid til en tur på kino i Egersund.

Matjord bør vernes – også på Fagerheim

I Norge er bare 3 prosent totalt egnet til å dyrke mat i. Vi er derfor for bevaring av all matjord i Haugesund, og mot reguleringen av Fagerheim som ramme for utvikling av en ny bydel, skriver Nini Hæggernes fra Miljøpartiet De Grønne Haugesund i dette leserinnlegget.

Våre samarbeidspartnere