Krav om ku-trim utsettes

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Tusenvis av storfe i løsdrift-fjøs slipper likevel ikke ut på beite i 2013. Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) utsetter dyrevelferds-kravet til 2014.

Løsdriftfjøs har vært fritatt fra mosjonskravet fram til januar 2013. Svært mange storfebønder med løsdrift har likevel tilpasset seg kravet, ifølge Landbruks- og matdepartementet.

Nå utsettes beite for storfe i løsdrift uansett i ett år, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum til Aftenbladet.

Les hele artikkelen i Stavanger Aftenblad

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere