Jordvernaksjon på Frøyland

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Over hundre møtte opp da Rogaland og Time Bondelag aksjonerte onsdag 1. oktober mot nedbyggingen av 350 dekar god jord på Frøyland på Time.

Saken om nedbygging på Frøyland ble anket til kommunaldepartementet, som sammen med landbruks- og miljødepartementene sendte rådgivere på befaring av marken sammen med blant annet fylkesmannen i Rogaland, fylkesordføreren i Rogaland og ordføreren i Time kommune. Bonden Jostein Frøyland og Einar Frogner fra Norges Bondelag fikk anledning til å tale til utsendingene.

Det var et godt oppmøtte, og det ble holdt appell av Ola Andreas Byrkjedal, leder i Rogaland Bondelag, Einar Frogner fra Norges Bondelag, Natalia Tyse, leder i Rogaland Natur og Ungdom og Ingve Berntsen fra Senterungdommen. 

 

jordvernere foran veggen

 

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Våre samarbeidspartnere