Invitasjon til møte om psykisk helse i landbruket - Godt bondevett – gjør en forskjell

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Norges Bondelag lanserer i samarbeid med Norsk Bonde- og småbrukarlag og Landbrukets HMS- tjeneste nettstedet godtbondevett.no om psykisk helse i og for landbruket. Det inviteres til åpent møte den 12. oktober kl 13 - 15 på Agrovisjon ( http://www.agrovisjon.no/ ) (Haltenrommet 2 etg Stavanger Forum)

Dagens bonde må levere og prestere, men betyr det at man også skal takle alt på egen hånd når/hvis ting tårner seg opp? Hva gjør man og hva er viktig dersom en selv, en kollega eller en man kjenner opplever en krisesituasjon? Hvordan forebygge og hva kan gjøre en forskjell?

 

Program:

  • Psykisk helse på dagsorden i landbruket, innledning ved Ola Andreas Byrkjedal leder Rogaland Bondelag og og landbruksdirektør i Rogaland Hadle Nevøy
  • Når ens største styrke blir en svakhet, psykolog Trond Løkling om psykisk helse i landbruket
  •  Bondens fem om dagen, generalsekretær Rådet for psykisk helse Tove Gundersen om grep som kan gjøre en forskjell i hverdagen  
  •  Godtbondevett.no, Norges Bondelag om landbrukets arbeid
  • Oppsummering og mulighet for spørsmål og diskusjon

 

Møtet er åpent og gratis for alle som er på Agrovisjon. Av hensyn til bevertningen ber om å melde fra til rogaland@bondelaget.no innen 9. oktober om man planlegger å delta. VELKOMMEN

 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere