I fjor vart det Ingve, kven blir det i år?

Av Jorunn Erga Steinsland,
  • Tips en venn om denne siden

Ingve Berntsen vart "Årets unge bonde" 2016.
Ingve Berntsen vart "Årets unge bonde" 2016. Du kan påvirka kven det blir i år.

Fristen for å nominera gode kandidatar til "Årets unge bonde" går ut 20. september.

For åttande gong skal "Årets unge bonde" kårast. I fjor stakk Ingve Berntsen frå Hå av med den gjeve tittelen. Han har drive gard sidan han var 17 år og har satsa på den utryddingstruga rasen Vestlandsk Fjordfe.

-Pågangsmot og grûnderskap

Dette sa juryen om fjorårets vinnar:

"Vinnaren av Årets unge bonde viser pågangsmot og gründerskap. Vinnaren har eit klart engasjement for lokalmat og korleis ein skal nytte ressursane på ein god måte. Han er ein person som er oppteken av nyskaping og samfunnsutvikling, og legg ned mykje eigeninnsats på garden. Han er ein særs god representant for næringa, ein modig person og eit inspirerande førebilete."

Vil ha ein framtidsretta bonde

Onsdag 20. september går fristen for å nominera kandidatar til "Årets unge bonde 2017" ut. Kjenner du ein bonde under 35 år som er eit godt førebilete for andre?

I år blir det sett spesielt etter bønder som driv garden på ein innovativ og framtidsretta måte.

Kanskje kjenner du den beste kandidaten! Meld inn ditt forslag her.

Fokus på kvalitetsmat

Sidan 2010 har over 2000 bønder blitt nominerte til den prestisjetunge prisen. I fjor vurderte juryen over 400 kandidatar.

"Årets unge bonde" er eit samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonalds Norge og Felleskjøpet Agri for å auka rekrutteringa til norsk landbruk og setja fokus på produksjonen av norsk kvalitetsmat.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere