Høgre-kandidat til gards

Av Jorunn Erga Steinsland,
  • Tips en venn om denne siden

Margret Hagerup H (til venstre), leiar i Rogaland bondelag Marit Epletveit og nestleiar i Rogaland bondelag Kjell Andreas Heskestad.
Margret Hagerup H (til venstre), leiar i Rogaland bondelag Marit Epletveit og nestleiar i Rogaland bondelag Kjell Andreas Heskestad. (Foto: Olav Sande)

Både importvern, marknadsregulering, kjedemakt og konsesjonslov vart diskutert over ein porsjon råmjølkspudding.

Margret Hagerup, stortingskandidat for Høgre i Rogaland, tok i sist veke turen til Gjesdal gard og leiar i Rogaland bondelag, Marit Epletveit.

Dei viktige beita

Rundt kjøkkenbordet gjekk praten lett over ein porsjon råmjølkspudding. Her vart det diskutert både importvern, , marknadsregulering, kjedemakt og konsesjonslov.

Etter ein god prat vart politikarane plasserte i ein tilhengjar, medan bøndene Marit og Tarjei fekk vist fram og forklara kor viktig beite er i driftsgrunnlaget på garden. Fleire kilometer med veg er anlagt for å kunna gjødsla og drifta beita.

I fjoset fekk Margret prøva seg på mjølking og fekk ei innføringa i avslarbeidet og kontrollrutinar for leveranse av kvalitetsmjølk.

Vil ha kontakt med alle parti

Valkampen er i gang for fullt og dei siste vekene har fleire politikarar gjesta bondelagsleiaren. Ho tek i mot alle med opne armar og alle rogalandspolitikarane har ein ståande invitasjon,

Rogaland bondelag er opptekne av å byggja politiske nettverk og Høgre sitt på besøk er eit ledd i denne strategien, og vil gjerne ha kontakt med alle parti som er interessert i landbruk før stortingsvalet 11. september.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Norges Bondelag sitt representantskap

Norges Bondelag sitt representantskap er nå samla i Oslo for å legge strategien før årets landbruksforhandlingar. Fylkesleiar Marit Epletveit var først på talarstolen når det blei opna for generell debatt på krava til jordbruksforhandlingane.

Pelsdyr-debatt på Klepp Bibliotek

I samarbeid med Klepp bibliotek og Bondevennen inviterte Nationen til debatt om pelsdyrnæringa. Møtet ble holdt på Klepp Bibliotek i går kveld.

Styretur til Egersund

Styret har kommet kjapt i gang med styrearbeidet etter årsmøtet og har vært på styretur til Egersund. Sveinung Svebestad var med å styrte prosessen. På agendaen stod blant annet fordeling av representanter til ulike utvalg i Rogaland Bondelag. Det ble også tid til en tur på kino i Egersund.

Matjord bør vernes – også på Fagerheim

I Norge er bare 3 prosent totalt egnet til å dyrke mat i. Vi er derfor for bevaring av all matjord i Haugesund, og mot reguleringen av Fagerheim som ramme for utvikling av en ny bydel, skriver Nini Hæggernes fra Miljøpartiet De Grønne Haugesund i dette leserinnlegget.

Våre samarbeidspartnere