Høgre-kandidat til gards

Av Jorunn Erga Steinsland,
  • Tips en venn om denne siden

Margret Hagerup H (til venstre), leiar i Rogaland bondelag Marit Epletveit og nestleiar i Rogaland bondelag Kjell Andreas Heskestad.
Margret Hagerup H (til venstre), leiar i Rogaland bondelag Marit Epletveit og nestleiar i Rogaland bondelag Kjell Andreas Heskestad. (Foto: Olav Sande)

Både importvern, marknadsregulering, kjedemakt og konsesjonslov vart diskutert over ein porsjon råmjølkspudding.

Margret Hagerup, stortingskandidat for Høgre i Rogaland, tok i sist veke turen til Gjesdal gard og leiar i Rogaland bondelag, Marit Epletveit.

Dei viktige beita

Rundt kjøkkenbordet gjekk praten lett over ein porsjon råmjølkspudding. Her vart det diskutert både importvern, , marknadsregulering, kjedemakt og konsesjonslov.

Etter ein god prat vart politikarane plasserte i ein tilhengjar, medan bøndene Marit og Tarjei fekk vist fram og forklara kor viktig beite er i driftsgrunnlaget på garden. Fleire kilometer med veg er anlagt for å kunna gjødsla og drifta beita.

I fjoset fekk Margret prøva seg på mjølking og fekk ei innføringa i avslarbeidet og kontrollrutinar for leveranse av kvalitetsmjølk.

Vil ha kontakt med alle parti

Valkampen er i gang for fullt og dei siste vekene har fleire politikarar gjesta bondelagsleiaren. Ho tek i mot alle med opne armar og alle rogalandspolitikarane har ein ståande invitasjon,

Rogaland bondelag er opptekne av å byggja politiske nettverk og Høgre sitt på besøk er eit ledd i denne strategien, og vil gjerne ha kontakt med alle parti som er interessert i landbruk før stortingsvalet 11. september.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere