Gratulerer årets finalister og vinnere i Det Norske Måltid
Rogaland Bondelag ønsker å gratulere årets finalister og vinnere fra Rogaland i det Norske Måltid. Med mer enn en tredjedel av finalistene er rogalandsprodusentene klart overrepresentert i årets finale.
Dette viser at Rogaland er et fylke med fokus på god mat og med innovative og dyktige matprodusenter.
Det norske måltid (DNM) ble etablert av Næringsforeningen i Stavangerregionen, og sto for det årlige arrangementet frem til i fjor. Da ble DNM overtatt av iPax mat AS, som holder til i Måltidets hus i Stavanger. I år var 130 produkt og råvarer med i konkurransen.
- DNM er en arena hvor initiativ som fremmer norske produkt og råvarer skal få skinne, sier Sigve Skretting i DNM.
Les mer om årets Det Norske Måltid på Aftenbladet.
Her er finalistene i årets Det Norske Måltid (vinnere uthevet):
1. Årets det grønne – bearbeidet
Madame Köhlers Rabarbra Saft fra Köhler- Paviljongen, Rogaland
2. Årets det grønne – naturelle
Piccolotomater fra Wiig Gartneri AS, Rogaland
Søt snackpaprika fra Miljøgartneriet AS, Rogaland
Gul perletomat fra Hanasand Gård og Gartneri, Rogaland
3. Årets kjøtt – bearbeidet
Skinka frå Suldal fra Fjellmat frå Suldal, Rogaland
5. Årets godbit – åpen kategori
Superknask knekkebrød fra Energimat AS, Rogaland
6. Årets sjømat – bearbeidet
Røykelaks fra Ryfylkelaks AS, Rogaland
7. Årets sjømat – oppdrett naturelle
Sterling Kveite fra Sterling White Halibut AS, Rogaland
8. Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet
Jærosten fra Voll Ysteri, Rogaland