Dette viser at Rogaland er et fylke med fokus på god mat og med innovative og dyktige matprodusenter.

 

Det norske måltid (DNM) ble etablert av Næringsforeningen i Stavangerregionen, og sto for det årlige arrangementet frem til i fjor. Da ble DNM overtatt av iPax mat AS, som holder til i Måltidets hus i Stavanger. I år var 130 produkt og råvarer med i konkurransen.

- DNM er en arena hvor initiativ som fremmer norske produkt og råvarer skal få skinne, sier Sigve Skretting i DNM.

 

Les mer om årets Det Norske Måltid på Aftenbladet.

 

Her er finalistene i årets Det Norske Måltid (vinnere uthevet):

 

1. Årets det grønne – bearbeidet

Madame Köhlers Rabarbra Saft fra Köhler- Paviljongen, Rogaland

2. Årets det grønne – naturelle

Piccolotomater fra Wiig Gartneri AS, Rogaland

Søt snackpaprika fra Miljøgartneriet AS, Rogaland

Gul perletomat fra Hanasand Gård og Gartneri, Rogaland

3. Årets kjøtt – bearbeidet

Skinka frå Suldal fra Fjellmat frå Suldal, Rogaland

5. Årets godbit – åpen kategori

Superknask knekkebrød fra Energimat AS, Rogaland

6. Årets sjømat – bearbeidet

Røykelaks fra Ryfylkelaks AS, Rogaland

7. Årets sjømat – oppdrett naturelle

Sterling Kveite fra Sterling White Halibut AS, Rogaland

8. Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet

Jærosten fra Voll Ysteri, Rogaland