Gratulerer årets finalister og vinnere i Det Norske Måltid

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Rogaland Bondelag ønsker å gratulere årets finalister og vinnere fra Rogaland i det Norske Måltid. Med mer enn en tredjedel av finalistene er rogalandsprodusentene klart overrepresentert i årets finale.

Dette viser at Rogaland er et fylke med fokus på god mat og med innovative og dyktige matprodusenter.

 

Det norske måltid (DNM) ble etablert av Næringsforeningen i Stavangerregionen, og sto for det årlige arrangementet frem til i fjor. Da ble DNM overtatt av iPax mat AS, som holder til i Måltidets hus i Stavanger. I år var 130 produkt og råvarer med i konkurransen.

- DNM er en arena hvor initiativ som fremmer norske produkt og råvarer skal få skinne, sier Sigve Skretting i DNM.

 

Les mer om årets Det Norske Måltid på Aftenbladet.

 

Her er finalistene i årets Det Norske Måltid (vinnere uthevet):

 

1. Årets det grønne – bearbeidet

Madame Köhlers Rabarbra Saft fra Köhler- Paviljongen, Rogaland

2. Årets det grønne – naturelle

Piccolotomater fra Wiig Gartneri AS, Rogaland

Søt snackpaprika fra Miljøgartneriet AS, Rogaland

Gul perletomat fra Hanasand Gård og Gartneri, Rogaland

3. Årets kjøtt – bearbeidet

Skinka frå Suldal fra Fjellmat frå Suldal, Rogaland

5. Årets godbit – åpen kategori

Superknask knekkebrød fra Energimat AS, Rogaland

6. Årets sjømat – bearbeidet

Røykelaks fra Ryfylkelaks AS, Rogaland

7. Årets sjømat – oppdrett naturelle

Sterling Kveite fra Sterling White Halibut AS, Rogaland

8. Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet

Jærosten fra Voll Ysteri, Rogaland

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Norges Bondelag sitt representantskap

Norges Bondelag sitt representantskap er nå samla i Oslo for å legge strategien før årets landbruksforhandlingar. Fylkesleiar Marit Epletveit var først på talarstolen når det blei opna for generell debatt på krava til jordbruksforhandlingane.

Pelsdyr-debatt på Klepp Bibliotek

I samarbeid med Klepp bibliotek og Bondevennen inviterte Nationen til debatt om pelsdyrnæringa. Møtet ble holdt på Klepp Bibliotek i går kveld.

Styretur til Egersund

Styret har kommet kjapt i gang med styrearbeidet etter årsmøtet og har vært på styretur til Egersund. Sveinung Svebestad var med å styrte prosessen. På agendaen stod blant annet fordeling av representanter til ulike utvalg i Rogaland Bondelag. Det ble også tid til en tur på kino i Egersund.

Matjord bør vernes – også på Fagerheim

I Norge er bare 3 prosent totalt egnet til å dyrke mat i. Vi er derfor for bevaring av all matjord i Haugesund, og mot reguleringen av Fagerheim som ramme for utvikling av en ny bydel, skriver Nini Hæggernes fra Miljøpartiet De Grønne Haugesund i dette leserinnlegget.

Våre samarbeidspartnere