Gladmatfestivalen

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Gladmatfestivalen startet onsdag med strålende sol. Årets Gladmatfestival finner sted 25.-28. juli i Stavanger. I 2012 er det frukt og grønt som står i fokus! I tillegg fortsetter vi med egne arenaer for sjømat, småskalaprodusenter, barn og unge. Det er 13. gang festivalen arrangeres, og det er ventet 250.000 besøkende i dagene arrangementet pågår. I matteltene rundt Vågen har 140 bedrifter sine stands, hvor det presenteres mat i lange baner.

 

 

Ullform

 

 

Terje Wester og Guro Hansen fra Fatland

 

 

 

 

Indianarene har komt til byen

 

 

 

 

Coop

 

 

 

 

Mitt Ryfylke

 

 

 

 

Eplemost fra mitt Ryfylke

 

 

 

 

Coop

 

 

 

 

 

 

 

 

Prior og Gilde

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Våre samarbeidspartnere