Fortalde om livet som bonde i Alpane

Publisert 13.02.2018
  • Tips en venn om denne siden

Christoph Dürr tok turen frå Sveits til Loen for å fortelle om landbruket i heimlandet.

 

STOLT BONDE I SVEITS: Christoph Dürr. 

 

- Eg kom hit for å fortelje korleis vi produserer grønsaker og mjølk heime i Sveits, fortel 27-åringen frå Gamst nær den austeriske grensa.

Saman med kjærasten tok han turen heilt til AgroNordVest i Loen 21. januar på det som var hans første norgesbesøk. For ein fullsett sal fortalde den unge gardbrukaren om korleis livet er som bonde i Alpane.

- Heime har me 60 mjølkekyr, 180 epletre, 20 dekar med graskar, 20 dekar med brokkoli, 20 dekar med blomkål, 40 dekar mais og 20 dekar med kveite.

 

- Happy cows, happy farmer, happy life

- Kyrne er mine arbeidarar, difor må eg gjere det best mogeleg for dei. Til dømes nyttar kyrne båsar med kompost i botnen og halm øvst. Dette har utan tvil hatt effekt på liggetid og dyra si yting, forklarer den sveitsiske gardbrukaren.

Dürr fortel at kyrne har tilgang til uteareal, også når det snøar. 

- Eg ser dei har det bra, då har eg det godt eg også. 

 

 

Les gjerne bondevennen sin reportasje om Chrisoph Dürr her.  

Middag i Naustdal

Flott fredag i Naustdal

Fredag 16.februar diska tidlegare bondelagskokk Bodil Fjellestad Eikrem opp med fantastisk god mat til styret i Naustdal Bondelag. Sjå video her.

Lokal Mat (Illustrasjonsfoto)

Allsidig kurstilbod innan foredling av mat

- Er du nyskjerrig på å starte opp med foredling av eigne råvarar frå garden din? Då kan det vere lurt å ta kontakt med kompetansenettverk Lokalmat Vest. Dei har mange tilbod om kompetansegjevande kurs.

Arne Rebni Øvreås

Låge tapstal eitt år må ikkje bli sovepute!

- Årvisse ekstraordinære uttak av jerv i fjella i Indre Sogn må til skal ein sikre beiteprioriteten på Vestlandet, sa Arne Rebni Øvreås i møte med Stortingsrepresentant Tore Storehaug frå Krf

Frå tunet på Dalsdalen i Luster

Satsar på nybygg til 18 mjølkekyr

- Det er avgjerande, for at vi skal kunne drive jordbruksarealet i fylket, at det vert lagt til rette for styrka økonomi i å investere på mindre mjølkebruk, lik det som Sigurd Mathias Aasen driv i Dalsdalen i Luster

Tryggare saman i Sogndal

Tryggare saman i Sogndal

Tryggare saman er ein kursserie for alle lokallag i Bondelaget. Onsdag 10.januar vart kveld 1 av 4 arrangert i Sogndal.

Våre samarbeidspartnere