Fagdag om økologisk landbruk

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Tirsdag 27.09 kl. 10-14 i auditoriet på Øksnevad VGS Oikos Rogaland/ØKOUKA inviterer i samarbeid med Landbrukets ØKOLØFT til fagdag om rådgiving, sertifisering og markedet innen økologisk landbruk. Vi får også vite mer om hverdagen som økologisk produsent.

Det er behov for økt økologisk produksjon i Norge, og vi håper denne dagen kan være til inspirasjon for deg som ønsker å vite mer.

 

Program:

Kl. 10.00                     Velkommen ved Bjarne Kvist Hansen, leder Oikos Rogaland,  Ola Andreas Byrkjedal, leder Rogaland Bondelag, Torbjørn Norland, styret Norges Bonde- og småbrukarlag og Aina Bartmann, prosjektleder       Landbrukets ØKOLØFT       

Kl. 10.20                     Den økologiske driften på Øksnevad VGS, ved Kåre Egeland, driftsleder

Kl. 10.30                     Marked og muligheter for økologisk produksjon til Gartnerhallen, ved BjørnOppberget, markedsansvarlig

Kl. 11.00                     Pause

Kl. 11.10                     Norsk Landbruksrådgiving sine tilbud om rådgiving innen økologisk produksjon, ved Ane Harestad, rådgiver

Kl. 11.35                     Presentasjon av Debio og deres system for kontroll og sertifisering, ved Gro Thørud, kvalitetsrevisor                    

Kl. 12.00                     Økologisk Lunsj

Kl. 12.45                     Inspirasjonsbonde for ØKOLØFTET, kjøtt- og melkeprodusent Kolbjørn Anda fra Randaberg

Kl. 13.00                     Inspirasjonsbonde for ØKOLØFTET, grønnsaksprodusent Aud Mari Folden fra Levanger

Kl. 13.30                     Omvisning og innblikk i praktisk produksjon på Øksnevad VGS    

 

 

Fagdagen er gratis, men vi ber om påmelding til: meek.kari@gmail.com pga lunsj.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Norges Bondelag sitt representantskap

Norges Bondelag sitt representantskap er nå samla i Oslo for å legge strategien før årets landbruksforhandlingar. Fylkesleiar Marit Epletveit var først på talarstolen når det blei opna for generell debatt på krava til jordbruksforhandlingane.

Pelsdyr-debatt på Klepp Bibliotek

I samarbeid med Klepp bibliotek og Bondevennen inviterte Nationen til debatt om pelsdyrnæringa. Møtet ble holdt på Klepp Bibliotek i går kveld.

Styretur til Egersund

Styret har kommet kjapt i gang med styrearbeidet etter årsmøtet og har vært på styretur til Egersund. Sveinung Svebestad var med å styrte prosessen. På agendaen stod blant annet fordeling av representanter til ulike utvalg i Rogaland Bondelag. Det ble også tid til en tur på kino i Egersund.

Matjord bør vernes – også på Fagerheim

I Norge er bare 3 prosent totalt egnet til å dyrke mat i. Vi er derfor for bevaring av all matjord i Haugesund, og mot reguleringen av Fagerheim som ramme for utvikling av en ny bydel, skriver Nini Hæggernes fra Miljøpartiet De Grønne Haugesund i dette leserinnlegget.

Våre samarbeidspartnere