Debatt med fjøslukt: Klima og landbruk – utfordringer, tiltak og muligheter

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Hvordan skal vi løse klimautfordringene i landbruket? Hvilke muligheter oppstår? Vi inviterer til politisk debatt med stortingskandidater fra Sp, Ap, H, Frp, Krf, SV, V og MDG den 29. august.

Sommeren står for hell – samtidig som vi har hatt en regntung Rogalandssommer, har Middelhavssommeren vært preget av en drepende hetebølge. Bonden er den første som merker endringer i klima og værmønster. Klimaforskerne advarer om mer ekstremvær, mer nedbør, men også om en lengre vekstsesong og andre mulige klimagevinster på middels sikt i Norge. Samtidig blir det vanskeligere kår for jordbruk i store deler av verden.

Hvordan skal vi løse utfordringene som oppstår, og hvilke muligheter kan vi utnytte? Vi inviterer til politisk debatt med stortingskandidatene fra Sp, Ap, H, SV, Frp, Krf, V og Mdg, på låven til Torgeir Kinn på Jåttå, som nylig ble oppgradert med solcelletak.

Hvor: på låven til bonde Torgeir Kinn på Jåttå, som nylig ble oppgradert med solcelletak. , Refsnesveien 20, 4020 Stavanger.

Når: Tirsdag 29. august, kl. 12.00-14.30

Det serveres rundstykker og kaffe.

Arrangementet er åpent for alle interesserte.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere