Bortfester du tomter?

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

tomtefeste
Artikkel i Bondebladet 23. november.

Fristen for å foreta et engangsløft i festeavgiften er 31. desember.

I Bondebladet av 23. november, side 21. står det at hvis man har forlenget festeavtalen i perioden 1. januar, 2006- 30. juni, 2015 men ikke har foretatt et engangsløft i festeavgiften etter 2015, har man frem til 31. desember å gjøre det. Etter 31. desember er det for sent.

Det er mange bønder som har gode penger i vente, men de må handle raskt og undersøke om de har muligheten til å heve festeavgiften. 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere