Bondetinget er i gang

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Leiar i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes inviterte til årsmøte med ein inspirerande og klar tale. Rogaland Bondelag stiller med ein delegasjon på 12 tillitsvalde på årsmøte i Norges Bondelag med fylkesleiar Ola Andreas Byrkjedal i front. Det blir to dagar med landbrukspolitiske diskusjonar, besøk av landbruksministeren og stortingsrepresentanter. Fleire av utsendingane frå vårt fylke har førebudd seg på innlegg frå talarstolen.

Ola Andreas med deler av sin delegasjon på årsmøtet. 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere