Bjerkreim-møte engasjerte

Av Jorunn Erga Steinsland,
  • Tips en venn om denne siden

Ope møte i Bjerkreim.
150 ville få med seg det opne møtet med politisk debatt torsdag 24. august i Bjerkreim samfunnshus.

150 frammøtte fekk med seg engasjerte politikarar som diskuterte landbrukspolitikk i Bjerkreim samfunnshus torsdag 24. august.

 

- Det var eit godt møte, slår leiar av Bjerkreim bondelag, Bente Gro M. Slettebø fast.

Dagfinn Torstveit innleia med eit noko dystert verdsbilete, før politikarane tok over scenen.

- Det var engasjerte politikarar som snakka meir landbrukspolitikk enn mat, fortel Slettebø.

Tema dei var innom var kornlager, jordvern og matsvinn. Sistnemnde var alle samde om må bekjempast, men har ulike oppfatningar om korleis. Medan nokon vil ha dyrare mat, vil andre halda seg til haldningskampanjar.

Bothild Åslaugsdotter Nordsletten leia møtet med glimt i auga.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere