Årsmøte i Norges Bondelag

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Årsmøte i Norges Bondelag på Lillehammer er kome godt i gang. Leiaren i Bondelaget er godt i gang med sin tale til årsmøte. Ein god, omfattande tale som sjølvsagt tek for seg landbruksmeldinga, forhandlingane og brotet. Nils takke alle for god deltaking i aksjonane som bondelaget i alle ledd sette i gang. Det er flott å vera leiar i ein organisasjon som har så god oppbakking. Foto fra Ådne Aadnesen, Bondebladet

Talen til Nils vert lagt ut på www.bondelaget.no .Rogaland Bondelag har en største delegasjonen på årsmøtet med 13 utsendingar. I tillegg har fleire samvirkeorganisasjonar representantar frå fylket vårt. Rogaland er tildelt 3 innlegg i hovuddebatten, noko som vi kjem tilbake til.
 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere