Åpen Gard på Ualand

Av målfrid husebø,
  • Tips en venn om denne siden

Åpen gard vart arr. i lag med 4H, bygdekvinnelaget og bondelaget i Lund. I tillegg drog vi med oss speidergruppa i Lund og Lund sau og geit . Vertane på garden var Gunn Linda og Ståle Ueland. Dei er begge aktive på garden som har ein mjølke og saueproduksjon på 35 kyr og 120 vinterfora sau.

Av aktiviteter var det utstilling av dyr, hesteridning, utstilling av gamle traktorar, natursti, kanopadling og leiker for barn og vaksne.

Det vart seldt grillmat, drikke og gode nordlandslefser.

Rogaland Bondelag var representert v. Olav Sande. Lund Bygdekvinnelag hadde stand der dei presenterte seg.

Det kom i overkant av 500 besøkande og det var vi godt fornøgd med. Ein stor takk til vertane som har lagt ned mykje arbeid for å få til eit flott arr. 

 

 

Fotograf Ingunn Drange UelandGunn Linda og Ståle Ueland. Fotograf Ingunn DrangeUeland

 

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Norges Bondelag sitt representantskap

Norges Bondelag sitt representantskap er nå samla i Oslo for å legge strategien før årets landbruksforhandlingar. Fylkesleiar Marit Epletveit var først på talarstolen når det blei opna for generell debatt på krava til jordbruksforhandlingane.

Pelsdyr-debatt på Klepp Bibliotek

I samarbeid med Klepp bibliotek og Bondevennen inviterte Nationen til debatt om pelsdyrnæringa. Møtet ble holdt på Klepp Bibliotek i går kveld.

Styretur til Egersund

Styret har kommet kjapt i gang med styrearbeidet etter årsmøtet og har vært på styretur til Egersund. Sveinung Svebestad var med å styrte prosessen. På agendaen stod blant annet fordeling av representanter til ulike utvalg i Rogaland Bondelag. Det ble også tid til en tur på kino i Egersund.

Matjord bør vernes – også på Fagerheim

I Norge er bare 3 prosent totalt egnet til å dyrke mat i. Vi er derfor for bevaring av all matjord i Haugesund, og mot reguleringen av Fagerheim som ramme for utvikling av en ny bydel, skriver Nini Hæggernes fra Miljøpartiet De Grønne Haugesund i dette leserinnlegget.

Våre samarbeidspartnere