Åpen Gard på Ualand

Av målfrid husebø,
  • Tips en venn om denne siden

Åpen gard vart arr. i lag med 4H, bygdekvinnelaget og bondelaget i Lund. I tillegg drog vi med oss speidergruppa i Lund og Lund sau og geit . Vertane på garden var Gunn Linda og Ståle Ueland. Dei er begge aktive på garden som har ein mjølke og saueproduksjon på 35 kyr og 120 vinterfora sau.

Av aktiviteter var det utstilling av dyr, hesteridning, utstilling av gamle traktorar, natursti, kanopadling og leiker for barn og vaksne.

Det vart seldt grillmat, drikke og gode nordlandslefser.

Rogaland Bondelag var representert v. Olav Sande. Lund Bygdekvinnelag hadde stand der dei presenterte seg.

Det kom i overkant av 500 besøkande og det var vi godt fornøgd med. Ein stor takk til vertane som har lagt ned mykje arbeid for å få til eit flott arr. 

 

 

Fotograf Ingunn Drange UelandGunn Linda og Ståle Ueland. Fotograf Ingunn DrangeUeland

 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere