Åpen gård i Tysvær

Av Marianne Osmundsen,
  • Tips en venn om denne siden

Tysvær Lokallag arrangerte søndag 26. mai Åpen Gård. Med strålende sol ble det en festdag; ca 2000 besøkende tok turen for å hilse på. Et variert program trakk også mange tilskuere. Svein Helge takker for talen til ordfører Harald Stakkestad. Konfransier Sigmund Hansen ledet oss gjennom dagen.

 

Programmet var allsidig og noe for envher smakt. I tillegg falt diverse smaksprøver fra utsalg for lokalprodusert mat i god jord.

Per Helle har hatt demonstrasjon av hvordan vi kan tenne bål av et nyfelt tre.

Under: Leder i Tysvær Bondelag, Svein helge takker ordfører Stakkestad for tale. Konfransier Sgmund Hansen tok oss gjennom dagen.

bilde av standen til lokallaget med utsalg av t-skjorter. Disse ble trykker opp lokalt med en rekke lokale sponsorer. I år ble det en bestselger og det gikk tidlig tomt for barnestørrelser.

 

 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere