Åpen Gård i Rogaland 23. august

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Seks lokale bondelag i Rogaland arrangerer åpen gård den 23. august.

Åpen Gård i Gjesdal/Bjerkreim hjå Anne-Karin og Magnus Søyland på Søya Gard, Søyland 37, Ålgård. Det blir kalveløp, saueklipping mjølking, kanopadling med meir. Kl 11-16.

Åpen Gård i Sandnes hos Lodve Håland og Erling Søyland på Figgjo. Parkering ved Figgjohallen med transport videre. Vi viser fram kyr, kalver, sau, alpakka, mink, hester og høner. Det blir og hopp i høyet, bondequiz, sal av grillmat m.m. Kl 12-15.

Åpen Gård i Stavanger hos Oddny og Torgeir Kinn på Jåttå. Mange dyr, hesteridning, salg av mat og drikke, natursti og andre aktiviteter. Parkering på IKEAs nye tomt på Forus Nord, 5 minutters gange til gården. Kl. 12-16.             

Åpen Gård i Nærbø hjå Siv Follerås og Bjarte Nærland, Nordsjøvegen 1608, Nærland. Det blir saueklipping, ”traktorpulling” for barn, traktorkjøring, kyr, høner og ridning. Kl 12-16. 

Åpen Gård i Time hjå Sonja og Per Ådne Skårland på Jærkua Samdrift, Herikstadveien 126. Bryne. Det blir bl.a hest- og kjerreturer, ridning, gjeterhundoppvisning, salg av grønt, kake og grillmat. Kl. 12-16.

Åpen Gård i Lund hjå Ståle og Gunn Linda Ueland på Ueland. Det blir matsalg, dyr, kanopladling, natursti, traktorer med mer. Kl. 12-15.

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere