Åpen Gård i Rogaland 23. august

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

Seks lokale bondelag i Rogaland arrangerer åpen gård den 23. august.

Åpen Gård i Gjesdal/Bjerkreim hjå Anne-Karin og Magnus Søyland på Søya Gard, Søyland 37, Ålgård. Det blir kalveløp, saueklipping mjølking, kanopadling med meir. Kl 11-16.

Åpen Gård i Sandnes hos Lodve Håland og Erling Søyland på Figgjo. Parkering ved Figgjohallen med transport videre. Vi viser fram kyr, kalver, sau, alpakka, mink, hester og høner. Det blir og hopp i høyet, bondequiz, sal av grillmat m.m. Kl 12-15.

Åpen Gård i Stavanger hos Oddny og Torgeir Kinn på Jåttå. Mange dyr, hesteridning, salg av mat og drikke, natursti og andre aktiviteter. Parkering på IKEAs nye tomt på Forus Nord, 5 minutters gange til gården. Kl. 12-16.             

Åpen Gård i Nærbø hjå Siv Follerås og Bjarte Nærland, Nordsjøvegen 1608, Nærland. Det blir saueklipping, ”traktorpulling” for barn, traktorkjøring, kyr, høner og ridning. Kl 12-16. 

Åpen Gård i Time hjå Sonja og Per Ådne Skårland på Jærkua Samdrift, Herikstadveien 126. Bryne. Det blir bl.a hest- og kjerreturer, ridning, gjeterhundoppvisning, salg av grønt, kake og grillmat. Kl. 12-16.

Åpen Gård i Lund hjå Ståle og Gunn Linda Ueland på Ueland. Det blir matsalg, dyr, kanopladling, natursti, traktorer med mer. Kl. 12-15.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Usemje om ny gjødselvareforskrift

Landbruksdirektoratet la i sist veke ut forslag på ny forskrift om lagring og bruk av husdyrgjødsel. På viktige punkt for vårt fylke er det usemje mellom Landbruksdirektoratet og Miljødirektoratet.

Norges Bondelag sitt representantskap

Norges Bondelag sitt representantskap er nå samla i Oslo for å legge strategien før årets landbruksforhandlingar. Fylkesleiar Marit Epletveit var først på talarstolen når det blei opna for generell debatt på krava til jordbruksforhandlingane.

Pelsdyr-debatt på Klepp Bibliotek

I samarbeid med Klepp bibliotek og Bondevennen inviterte Nationen til debatt om pelsdyrnæringa. Møtet ble holdt på Klepp Bibliotek i går kveld.

Styretur til Egersund

Styret har kommet kjapt i gang med styrearbeidet etter årsmøtet og har vært på styretur til Egersund. Sveinung Svebestad var med å styrte prosessen. På agendaen stod blant annet fordeling av representanter til ulike utvalg i Rogaland Bondelag. Det ble også tid til en tur på kino i Egersund.

Matjord bør vernes – også på Fagerheim

I Norge er bare 3 prosent totalt egnet til å dyrke mat i. Vi er derfor for bevaring av all matjord i Haugesund, og mot reguleringen av Fagerheim som ramme for utvikling av en ny bydel, skriver Nini Hæggernes fra Miljøpartiet De Grønne Haugesund i dette leserinnlegget.

Våre samarbeidspartnere