28. August arrangerte Rogaland Bondelag et møte mellom fylkestingskandidatene og bondelagets medlemmer og tillitsvalgte.

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

8 politikere fra samtlige partier som stiller til fylkestinget møtte, og 26 interesserte bondelagsmedlemmer møtte opp på gården til Torgeir Kinn, leder i Stavanger Bondelag, for å diskutere jordvern.

Gården til Torgeir ligger rett ved motorveien og overfor Forus, og illustrerer tydelig det brå skillet mellom tettbygde arealer og jordbruksjord.

Pål Morten Borgli (Frp) og Torfinn Ingeborgrud (Mdg) i fjøset

Møtet startet med besøk i fjøset før det ble debatt. Hele møtet varte i over to timer, men fremdeles var det flere ubesvarte spørsmål fra salen, og tema politikerne ønsket å ta opp. Dessverre strakk ikke tiden helt til, men det er og et tegn på at temaet engasjerer både bondelagets medlemmer og politikerne. 

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere