25 års jubileum for Åpen Gård på Tveit videregående skole

Av Are Hauge Braaten,
  • Tips en venn om denne siden

3300 deltok på jubileumsfeiringen. Se bilder og les artikkel i Tysvær Bygdeblad.

Arrangementet på åpnet av ordfører i Tysvær, Sigmund Lier og leder i Rogaland Bondelag, Ola Andreas Byrkjedal

Konferansier var Sigmund Hansen som også var med på å starte arrangement den gang da. Han har vært konferansier i 20 av 25 årene det har vært arrangert åpen  gård på Tveit.

Arrangementet hadde flere aktiviteter - det var kunstutstilling av Axel Rios - nytt av året, konsert med Embla.
Dyr som sauer, geiter, limousinokse som man tippet vekta på, Dexter ku med kalver, høner, purke med grisunger, hestekjøring, kaninhopping, hester.

Trøtraktor bane for de aller minste, motosagshow, slått på gammelt vis, salgsutstilling av brukskunst, blomster, sild og gardsmat. Traktorutstilling, Økotun, og info om andelslandbruk.


Følgende organisasjoner var til stede med stander: Tysvær Bydekvinnelag, Tysvær og Bokn bonde- og småbrukarlag, Haugaland Skogeierlag, 4H i Tysvær, Rogaland Bondelag, Tine, Nortura, Tysvær Mållag

Leder i Tysværbladet

Er du rammet av tørka?

Denne sommerens tørke rammer bønder i hele landet. Norges Bondelag følger situasjonen tett, og det jobbes med å finne gode løsninger sammen med myndighetene og Småbrukarlaget.

Bondens Marked søker flere produsenter

Bondens marked planlegger to nye prøvemarkeder i Stavanger i år, 16. juni og 16. september, og arrangerer produsentkurs 23. mai i Stavanger og 24. mai i Haugesund.

besøk nordland

Besøk av Nordland Bondelag

Fra tirsdag 10.-torsdag 12. april har Rogaland Bondelag hatt besøk av styret og ansatte fra Nordland Bondelag. Dagene har bestått av diverse gårdsbesøk, møte og god drøs med god mat.

Debattmøte om dyrevelferd

Interessen for maten vi spiser og måten den blir produsert på øker. Mattilsynet sin tilsynskampanje i svinenæringa i Rogaland var tema i lokale, regionale og nasjonale media. I samarbeid med Bondevennen inviterte Nationen til debatt om dyrevelferd på Garborghuset på Bryne, onsdag 21. mars.

Våre samarbeidspartnere